langsdoorsnede

Werfkring

By kiorasis@gmail.com, September 18, 2014

Along the Oude Gracht in Utrecht lie a number of ages-old cellars, many now turned into restaurants. One of these, Tibetan restaurant the Werfkring, is the subject of this restaurant make-over. The cellars were originally storage and goods loading and unloading spaces and as such were not planned for their current use. They each consist of a long tunnel running from the canal side to back underneath the street above and ending at the rear of the original building. There are no windows and the tiles are crumbling down.

The redesign for this restaurant consisted of a wooden batten interior finish, separated from the original tiled brick interior wall. This warmer material combined with indirect wall lighting gives the restaurant a more welcoming atmosphere. The wooden benches which line the walls are set with Tibetan embroidered cushions to sit on. The result is a cozy neighborhood restaurant with a relaxed atmosphere.

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>